Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Call Now: 9871887400

Selected Student

CURRENT AFFAIRS 23-FEB-2016

1. IMLD or International Mother Language Day is observed annually on 21st February. Which year was proclaimed by UN as International Year of Languages?
Ans-2008

2.National Award winning Malayalam film Ottaal has been named best film at the Berlin International Film Festival. Which award did it win?
Ans- Crystal Bear

3.LWE affected areas will undergo relaxation of which norms for projects till December 2018 according to GoI?
Ans- Green
4.Which well known poet who was also a former LC passed away on 21st February 2016?
Ans- Akbar Ali

5. Who has been appointed as the new military chief of N.Korea after the reported execution of his predecessor?
Ans- Ri Myong Su

6.Which religious/spiritual leader has called for a worldwide ban on the death penalty?
Ans-Pope Francis

7.Which mission was launched at Dongargad town in Rajnandgaon district of Chhattisgarh aimed at reducing the burden of migration to cities?
Ans-Rurban Mission

8. Public Investment Board has approved INR 800 crore proposal from which government body/department for setting up payments bank?
Ans- India Post

9. Faustin Archange Touadera, a former prime minister and math teacher standing as an independent, has been elected president of which region?
Ans-Central African Republic

10. Which country celebrated its Independence Day on February 22, 2016?
Ans-St. Lucia

Enquiry Form

Fill in the form below and we will be in touch soon





Admission Alert

Copyright © 2014 Tucesgroup. All Rights reserved.

WhatsApp

+91-9871887400, , 8130899802
Email:tucesgroup@gmail.com
Open / Close contact form